2018 HALKALI HAVLU KENARI VE YAPILIŞI

Havlu kenarları, dantel örgüler arasında en eğlenceli ve en basit örneklerdir. Kısa sürede hazırlanıp kullanılabilen bu örnekler, günümüzde farklı süs ve aparatlar ile sıradanlıktan uzaklaştırılıyor. Bugün sizlere bu özel örneklerde sıkça rastladığımız halka aparatları ve bu aparatlar ile elde edilen havlu kenarlarından bahsedeceğiz. Vereceğimiz kısa bilgilerin ardından 2018 halkalı havlu kenarı ve yapılışı resim galerimizi inceleyerek özel örneklerin yapılışları hakkında bilgi edinebilirsiniz…

Yaklaşık son 5 senedir farklı dantel ürünlerinde karşımıza çıkan halkalı motifler havlu kenarlarında da sıkça kullanılıyor. Yapılacak motife göre büyüklüğü değişen bu halkalar, değişik şekillerde sıralanarak hoş görüntüler oluşturuyor. Halkalı havlu kenarlarına genel olarak baktığımızda sadece halkalar ile oluşturulan motiflerin yoğunlukta olduğunu görüyoruz. Havlu kenarı boyunca düz 2-3 sıra şeklinde örülebilen bu motifler, üçgen şekillerde sarkacak motifler halinde de örülebiliyor. Havlu kenarında hem halka aparatı hem de boncuk veya pul detayı kullanmak isteyenler için farklı alternatifler şeklinde motifler de bu sene sıkça kullanılıyor. Yuvarlak halka şeklindeki aparatların yanı sıra minik kalpler şeklindeki aparatlar da son dönemlerde sıklıkla tercih ediliyor. Örme tekniği olarak aynı tekniklerin kullanıldığı bu mini aparatlardan siz de temin edip farklı şekillerde kullanarak hoş havlu kenarı örnekleri ortaya çıkarabilirsiniz.

Halkalı havlu kenarı hakkında verdiğimiz kısa bilgilerin ardından 2016 halkalı havlu kenarı ve yapılışı resim galerisini ziyaret edebilirsiniz.

2018 Halkalı Havlu Kenarı ve Yapılışı

Yorum yapın