NAKO TV PİRİNÇ ÖRGÜ TEKNİKLERİ

Nako her yıl çeşitli ve farklı modeller çıkararak yaratıcılıkta sınır tanımazken hanımlar da örgü konusunda kesinlikle sınır tanımıyorlar. Örgü deyince eskiden aklımıza kazak, atkı, yelek, bere, eldiven gibi ürünler gelirken artık çantadan ayakkabıya, küpeden kolyeye ve hatta çantaya kadar aklınıza gelemeyecek çeşitte örgü modeli hanımlar tarafından yapılıyor.

image001

Elbette bunda günümüzde hala genç kızların çeyiz adetlerinin hala devam etmesi, hanımların ev ekonomisine katkıda bulunmak istemesi ve boş vakitlerini değerlendirmek istemelerinin de etkileri bulunmakta. Geçmiş yıllardan günümüze örgü örmek, el işi yapmak modasını her sene yeniliyor olsa da bazı örgü tekniklerinin modası da hiç geçmeden yenilenerek devam ediyor. Örneğin saç örgüsü ve Selanik gibi modeller geçmişten günümüze örgü ören bayanların kullanmış olduğu modeller arasındadır. Pirinç örgü modeli de bunlar gibi modası hiç geçmeyen aynı zamanda çok da şık duran bir tekniktir. Pirinç örgü teknikleri de kendi içinde farklı modellere de ayrılsa da basit pirinç örgü modeli oldukça basittir. Bu nedenle örgü örmeye yeni başlamış iseniz pirinç ördü sizi yormadan keyifle vakit geçirmenizi sağlayacak aynı zamanda ortaya oldukça şık bir ürün de çıkacaktır. Nako Tv ile dilerseniz internet aracılığıyla nako pirinç örgü teknikleri konusunu inceleyebilir ve örgüye başlayabilirsiniz.

NAKO TV PİRİNÇ ÖRGÜ TEKNİKLERİ

image002

Pirinç örgü örmek eğer yapılış tekniğini kavrarsanız ondan sonra hep aynı şekilde devam eden bir örgü tekniğidir. Basit pirinç örgü, çift pirinç örgü, yalancı pirinç örgü, haraşolu pirinç  gibi kendi içinde çeşitli modellere ayrılmıştır. Nako Tv pirinç örgü teknikleri videolu anlatımı ile oradan izleyerek siz de çok rahat pirinç örgü örebilirsiniz.

Basitçe pirinç örgü örmek istiyorsanız ipliğin yönü kendimize doğru iken 1 ilmeği ters alırız. Ters ilmek örüp ipliğin yönünü ters yöne çeviririz. 1 ilmek düz öreriz. Pirinç örgü bu şekildedir. Daha sonraki sıralarda ters ilmeğin üzerine düz, düz ilmeğin üzerine ters örülerek devam edilir.

Eğer çift pirinç örgü tekniği ile örgü örmek isterseniz de o zaman yine ipliğin yönü kendimize doğru iken ilmekleri ters yönden alıp 2 ilmek ters örgü örüyoruz. Sonrasında ipliğin yönünü ters çeviriyoruz. İpliğin yönünü ters çevirip bu kez 2 ilmeği düz olarak alıp 2 düz ilmek örmüş oluyoruz. En son olarak da basit pirinç modelinde anlattığımız gibi iki ilmek tersin üzerini düz, 2 ilmek düzün üzerini ters ilmek olarak örüyoruz. Bu şekilde örgümüz tamamlanıyor.

Haraşolu pirinç örgü tekniği ise ön yüz yapılırken 1 ilmek düz örülür, 1 ilmek ters örülür. Sıra tamamlanıp arka kısma geçildiği zaman tüm ilmekler haraşo olarak örülür. Tekrar ön yüze dönüldüğünde ters ilmeklerin üzeri düz, düz ilmeklerin üzeri ise ters olarak örülür. Örnek bu şekilde tamamlanmış olur.

Yorum yapın